Club Redevelopment

Following the loss of the old clubrooms due to damage in the Christchurch and Kaikoura earthquakes, the Club has been operating out of temporary portacoms on the beach since 2016.

Needing new facilities, a decision was made to rebuild on the existing site – a site occupied for the past 103 years and the site in the bay that best meets the operational needs of the Club.

After a briefing meeting with Club members, a concept plan was prepared by David Hill (Life Member) of Wilson and Hill Architects.

An important design decision made early on was to split the building into two, with the gear shed tucked into the edge of the existing sand dunes behind the pavilion building. In doing this, the bulk of the building is reduced, allowing for a smaller, more attractive, single level building to occupy the site behind the existing concrete apron.

Following further development of the design, in 2018 resource consents from both the Christchurch City Council and ECAN were obtained for the proposed new buildings.  The Club is currently in the process of obtaining a lease for the site from the Council – a somewhat drawn legal process that has included public consultation and submissions that commenced in 2018! This process is expected to be resolved by November 2019.

Construction documentation has been completed, the project is about to be lodged for a building consent and it is envisaged a contractor commencing work on site by the end of 2019 / beginning of 2020.

The Club is looking forward to having new clubrooms that are integrated into the beach environment and that the whole of the Taylors Mistake community can use in early 2021.